Sastanak pomoćnice Enderić i zamenice ambasadora Austrije Sabine Kroisenbruner2

Sastanak pomoćnice Enderić i zamenice ambasadora Austrije Sabine Kroisenbruner

Pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić sastala se danas u Pokrajinskoj vladi sa zamenicom ambasadora Austrije, Sabinom Kroinsenbruner.

Tokom sastanka je razgovarano o osnaživanju saradnje između pokrajine Vojvodine i pokrajine Štajerske u oblastima privrede, agrikulture, obrazovanja i kulture, turizma i informacionih tehnologija.

Kroisenbrunerova i Enderićava zaključile su da je dosadašnja saradnja dveju pokrajina izuzetno dobra, te da je sada pravi momenat da se odrede prioritetne oblasti za osnaživanje saradnje između dveju regija, s obzorom na to da se tokom 2022. godine očekuje potpisivanje novog Sporazuma o saradnji.

Sagovornice su se usaglasile da postoji prostor za unapređenje saradnje u sektorima vinske idustrije, razmene strategija u inovacijama kreativne industrije sa naglaskom na IT sektor, univerzitetske saradnje, te unapređenju turizma.

Najavljen je niz onlajn sastanaka na kome će se sa ekspertima iz pomenutih oblasti definisati dalji koraci u uspostavljanju i jačanju saradnje.

Sastanku su prisutvovali počasni konzul Austrije za AP Vojvodinu Zoran Tadić i šefica odseka za međuregionalnu saradnju Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i loklanu samoupravu Nataša Nedeljković.

Sastanak pomoćnice Enderić i zamenice ambasadora Austrije Sabine Kroisenbruner

Izvor: https://region.vojvodina.gov.rs/sastanak-pomocnice-enderic-i-zamenic/?lang=rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izaberi jezik (Google translate) »