Dobrodošli na internet prezentaciju Konzulata Republike Austrije u Novom Sadu

Konzulat Republike Autrije zvanično je otvoren 24.03.2021. godine, a egzakvatura je g. Zoranu Tadiću uručena mesec dana ranije, čime je on postavljen za počasnog konzula Republike Austrije u AP Vojvodini.

Građanima su vrata Konzulata Republike Austrije u Novom Sadu zvanično otvorena, a njegova nadležnost se odnosi na oblast Autonomne Pokrajine Vojvodine, dok je cilj doprinos razvoju bilateralne saradnje dve zemlje.

Osim pomoći žiteljima Austrije koji su na radu ili proputovanju severnim delom Srbije, uloga Konzulata biće i oživljavanje ekonomskih, kulturnih i drugih veza između Vojvodine i Austrije.

konzulat austrije u novom sadu sedište zgrada

Kontakt:

Partizanska 27b, 21000 Novi Sad
Tel: +381 21 662 00 10
office@austrianconsulatenovisad.rs
www.austrianconsulatenovisad.rs

Radno vreme:

pon 9-11h
pet 9-11h

2yu
html embed google map

Počasni konzul g. Zoran Tadić – biografija

  • Zoran Tadić je rođen 10. 09. 1969. u Novom Sadu, Srbija

  • Oženjen i otac dva sina

 •  

  • Tokom studija, ranih 90-ih započeo je svoje profesionalno angažovanje kao marketing menadžer u oblasti muzike, mode, organizovanja koncerata, promocija i modnih revija u Novom Sadu i Beogradu. Već 1994. započinje svoj privatni biznis otvaranjem prvog studija za dizajn i štampu, kao i produkciju radio reklama.

  • U avgustu 1996. godine je prihvatio poziv uvaženog profesora sa Tehnološkog fakulteta, prof. dr. Dragoslava Stojiljkovića da mu se pridruži u kompaniji “Poly” kao ko-editor stručnog magazina “Svet plastike i gume”.
  • 1998. godine je diplomirao na odeljenju za Polimere Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu i stekao diplomu diplomiranog inženjera polimernih tehnologija – master.

  • Nakon diplomiranja na Tehnološkom fakultetu pridružuje se svom ocu u kompaniji Neofyton, pa na poziciji generalnog direktora preuzima upravljanje kompanijom. Na poziciji generalnog direktora je i danas.

  • Tokom karijere pohađao je brojne kurseve i obuke iz oblasti inženjerstva, menadžmenta, prodajne strategije i finansija.

  • Tokom 2011. godine započinje usavršavanje na Oxford univerzitetu gde je završio “Oxford Program on Negotiation”, a u 2012. i “Oxford Finance program for Senior Executives”. Na istom univerzitetu marta 2015. završio je post diplomske studije na master nivou iz Globalnog biznisa, pri “Said Business School”.

  • Pored edukativnih aktivnosti svoj razvoj je usmerio na aktivno bavljenje sportom (karate, skijanje i biciklizam), kao i na interesovanje za muziku, Hi-Fi i profesionalnu audio opremu, film, dizajn, fotografiju, arhitekturu i sportske automobile.

  • Zoran Tadić je regionalni alumni ambasador Oxford univerziteta za Srbiju (Beograd i Novi Sad). Naime, u okviru Oxford univerziteta iz Londona (Oxford univerzitet je iz grada Oxforda) organizovana je alumni biznis mreža koja ima za cilj razmenu znanja i iskustva u poslovanju, edukaciji i profesionalnom razvoju.

  • 23. marta 2021. godine u Novom Sadu je otvoren Konzulat Austrije u Vojvodini, a za počasnog konzula imenovan je Zoran Tadić. Kompanija Neofyton i g.Tadić vec duži niz godina uspešno saradjuju sa Privrednom komorom Austrije u Srbiji i Nigeriji, a g.Tadić je i član odbora za saradnju nauke i privrede, pri Privrednoj komori Srbije. Cilj Konzulata je doprinos razvoju bilateralne saradnje Srbije i Austrije i sa ulogom konuzula Zoran Tadić će imati veoma bitnu ulogu u razvoju privrede i međusobnih odnosa ljudi iz ove dve države.

Zoran Tadic Konzul
počasni konzul g. Zoran Tadić

 

Izaberi jezik (Google translate) »