Happy-Easter

Srećan Uskrs!

Frohe Ostern
Happy Easter
Srećan Uskrs!

🐰🌷

Izbori za Evropski parlament 2024

Izbori za Evropski parlament 2024

Izbor austrijskih poslanika u Evropskom parlamentu biće održan u Austriji 9. juna 2024. godine. Austrijanci sa primarnim prebivalištem u inostranstvu koji još nisu registrovani, a žele da učestvuju na izborima moraju se prijaviti za upis u birački spisak nadležne austrijske opštine najkasnije do 25. aprila 2024. godine. Istovremeno, možete se prijaviti i za glasački listić. Svi relevantni aspekti izbora mogu se pronaći na sajtovima Ministarstva spoljnih poslova i MUP-a.

Svečano otvorena izložba „Paja Jovanović i Gustav Klimt“

Izložba „Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja“ otvorena je u petak, 13. oktobra, u Galeriji Matice srpske.

U prostoru Galerije Matice srpske prvi put je spojeno stvaralaštvo Paje Jovanovića i Gustava Klimta, pokrenuće se dijalozi o njihovom umetničkom razvojnom putu, ali i o vezama srpske i austrijske kulture u godini koja prethodi obeležavanju 150 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Austrije.

austria_connect_see1

Austria Connect Southeast Europe 2023

Dana 28. septembra 2023. godine, na #Bledu (Slovenija) održan je događaj 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁 𝗦𝗼𝘂𝘁𝗵𝗲𝗮𝘀𝘁 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, na kojem je učestvovao počasni konzul Austrije u Vojvodini, g. Zoran Tadic.

Poseta Klagenfurt Konzulat Austrije 2

Klagenfurt i Novi Sad planiraju zajedničke projekte u oblasti nauke, obrazovanja i kulture

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa saradnicima primio je delegaciju austrijskog Grada Klagenfurta koju predvodi zamenik gradonačelnika Alojz Dolinar. Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Austrije Nj. E. Kristijan Ebner, kao i počasni konzul Republike Austrije u Novom Sadu Zoran Tadić.

Izaberi jezik (Google translate) »