igor-mirovi-ambasador-austrije

Mirović primio generalnog sekretara Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa generalnim sekretarom Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije Peterom Launski-Tifentalom, koji boravi u Srbiji povodom otvaranja Počasnog konzulata Austrije u Novom Sadu, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

U razgovoru je istaknuto da je otvaranje austrijskog konzulata na teritoriji Pokrajine Vojvodine prilika da se osnaže pre svega ekonomske veze, ali i saradnja u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.

Mirović je naglasio da Austrija spada u red vodećih zemelja kada je reč o investicijama u Vojvodini sa 38 kompanija koje ovde posluju i sa uloženim kapitalom od 400 miliona evra. On je dodao da su ambicije Vojvodine da te odnose unapredi, posebno sa austrijskim regionima.

Izvor RTV: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni sekretar Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije Peterom Launski-Tifentalom

Launski-Tifental je rekao da je Austrija među prvih pet zemalja po investicijama u Srbiji, te da je današnji susret u Pokrajinskoj vladi podstrek da se privredna saradnja dodatno intenzivira. On je još naglasio da je u zajedničkom interesu posebno saradnja u poljoprivredi, zatim povezivanje razvojnih instituta, kao i kulturna razmena.

Izvor RTV: https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/mirovic-primio-generalnog-sekretara-saveznog-ministarstva-za-evropske-i-medjunarodne-poslove-austrije_1221793.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izaberi jezik (Google translate) »